Pepparkakstårta
Njut av en pepparkakstårta med sammetslen frosting, tranbär & mandel.
RECEPT – 12 bitar
Ingredienser
1 dl kokosolja, smält
10 st färska dadlar
1 dl torkade mjuka tranbär
2 st ägg
1 1/2 dl mandelmjöl
1 dl riven kokos
3 msk pepparkakskrydda
2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
3 nypor flingsalt
Frosting
2 1/2 dl cashewnötter, blötlagda minst 4 timmar
1 1/2 dl fet kokosgrädde
2-3 msk vatten
1-2 msk agavesirap
2 tsk citronsaft
1 krm vaniljpulver
2 nypor salt
Topping
frysta tranbär – hackad rostad mandel – kokos – tranbärs/lingonblad
Gör såhär
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Häll alla ingredienserna i en mixer. Mixa ihop. Smaka av!
- Lägg bakplåtspapper i botten av en springform. Bred ut smeten.
- In i ugnen 20-25 min. Låt kallna helt.
- Gör frostingen. Mixa ihop alla ingredienser till en helt slät konsistens. Smaka av! Låt den vila i kylen 1 timme.
- Ta ut frostingen. Bred över kakan. Toppa med hackade rostade mandlar, tranbär, kokos & tranbärs/lingonblad.
NJUT!!!
Receptet är framtaget av @yogaköket.se.