Pepparkakstårta

 

Njut av en pepparkakstårta med sammetslen frosting, tranbär & mandel.

 

RECEPT – 12 bitar

 

Ingredienser

 

1 dl kokosolja, smält

10 st färska dadlar

1 dl torkade mjuka tranbär

2 st ägg

1 1/2 dl mandelmjöl

1 dl riven kokos

3 msk pepparkakskrydda

2 tsk bakpulver

1/2 tsk vaniljpulver

3 nypor flingsalt

 

 

Frosting

 

 

2 1/2 dl cashewnötter, blötlagda minst 4 timmar

1 1/2 dl fet kokosgrädde

2-3 msk vatten

1-2 msk agavesirap

2 tsk citronsaft

1 krm vaniljpulver

2 nypor salt

 

Topping

 

frysta tranbär – hackad rostad mandel – kokos – tranbärs/lingonblad

 

 

Gör såhär

 

 

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Häll alla ingredienserna i en mixer. Mixa ihop. Smaka av!
  3. Lägg bakplåtspapper i botten av en springform. Bred ut smeten.
  4. In i ugnen 20-25 min. Låt kallna helt.
  5. Gör frostingen. Mixa ihop alla ingredienser till en helt slät konsistens. Smaka av! Låt den vila i kylen 1 timme.
  6. Ta ut frostingen. Bred över kakan. Toppa med hackade rostade mandlar, tranbär, kokos & tranbärs/lingonblad.

NJUT!!!

 

Receptet är framtaget av @yogaköket.se.