Ljummen vintersallad

 

Njut av denna ljumna vintersallad med bakade rotfrukter, rostade valnötter & kardemummavinägrett.

 

 

 

INGREDIENSER

 

 

350 g pumpa

250 g brysselkål

olivolja + salt

200 g rödkål

100 g svartkål

1/2 dl granatäpple

4 port vit quinoa

1/2 msk gurkmeja

1/2 dl rostade valnötter

 

 

 

KARDEMUMMAVINÄGRETT

 

 

1 tsk kardemummakärnor

3 msk olivolja

2 msk äppelcidervinäger

2 tsk dijonsenap

1 apelsin, zesten

 

 

 

BLOMKÅLSKRÄM

 

 

200 g blomkål

3 msk god olivolja

örtsalt

 

 

 

GÖR SÅ HÄR

 

 

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen med gurkmeja.
  • Hacka pumpa och brysselkål i jämnstora bitar. Häll på ett bakplåtspapper och dressa med olivolja och salt. In i ugnen 15 min eller tills de är genombakat och gyllene.
  • Gör blomkålskrämen. Skär blomkålen mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Spara 1/2 dl av kokvattnet, häll av resten. Mixa blomkål och olivolja ev lite av kokvattnet till en härlig konsistens. Smaka av med örtsalt!
  • Skiva rödkålen tunt, gärna med mandolin. Dela svartkålen. Massera i olika skålar med salt och lite olja.
  • Mortla kardemummakärnorna. Blanda ihop med resterande ingredienser till vinägretten. Smaka av!
  • Ta ut pumpan och brysselkålen. Blanda ihop allt på plåten. Häll över på ett snyggt fat. Toppa med blomkålskrämen och rostade hasselnötter.
  • NJUT!

Receptet är framtaget av @yogakoket.se.