Ljummen vintersallad
Njut av denna ljumna vintersallad med bakade rotfrukter, rostade valnötter & kardemummavinägrett.
INGREDIENSER
350 g pumpa
250 g brysselkål
olivolja + salt
200 g rödkål
100 g svartkål
1/2 dl granatäpple
4 port vit quinoa
1/2 msk gurkmeja
1/2 dl rostade valnötter
KARDEMUMMAVINÄGRETT
1 tsk kardemummakärnor
3 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk dijonsenap
1 apelsin, zesten
BLOMKÅLSKRÄM
200 g blomkål
3 msk god olivolja
örtsalt
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen med gurkmeja.
- Hacka pumpa och brysselkål i jämnstora bitar. Häll på ett bakplåtspapper och dressa med olivolja och salt. In i ugnen 15 min eller tills de är genombakat och gyllene.
- Gör blomkålskrämen. Skär blomkålen mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Spara 1/2 dl av kokvattnet, häll av resten. Mixa blomkål och olivolja ev lite av kokvattnet till en härlig konsistens. Smaka av med örtsalt!
- Skiva rödkålen tunt, gärna med mandolin. Dela svartkålen. Massera i olika skålar med salt och lite olja.
- Mortla kardemummakärnorna. Blanda ihop med resterande ingredienser till vinägretten. Smaka av!
- Ta ut pumpan och brysselkålen. Blanda ihop allt på plåten. Häll över på ett snyggt fat. Toppa med blomkålskrämen och rostade hasselnötter.
- NJUT!
Receptet är framtaget av @yogakoket.se.